torsdag 13. juni 2013

LITT OM KLESMOTEN OG KJENTE ANSIKTER FRA 20-50-TALLET


På 20 -tallet ble det en drastisk endring på kjolen fra å ha stramme korsetter og marked midje ,ble nå kjolen løs og ledig og ingen tegn til å fremheve kroppens fasong . Livet var langt nede på hoftene og man viste beina mer en noensinne . Sminken var dramatisk med mørke røde lepper ,syggelagte øyne,markerte øynebryn og rød-rosa rouge.

På 30-tallet kom den kvinelige figuren tilbake med bryst og liv der det skulle være. kjolen krøp nedover til 3/4 lang ,smal på hoftene og ut som en klokke nederst. Draperinger, volanger og føylige stoffer var typisk. Perler ,gull og brare rygger var også med. Sminken: leppende ble mer fylige en på 20-tallet, med en rosa ,lysrød og korallrød farge. øyebrynene var tynne og sterke med øyeblyant. øynene var definerte men mindre en tiåret før. Rougen var lett og i lyse farger .

På 40-tallet Moten ble strammere og mer kantete, men fortsatt markert midje og stramme armer .Lengden ble kne lang. Pga 2 v.krig måtten man spare på en helt annen måte en før og snittene ble enklere dekrasjonene, manschettene  og knappene ble redusert eller fjernet.Øyen bryna ble tykkere og velformede. øyneneskygge ble minimalt brukt ,men ble det brukt var det i lyse farger. Eyliner ble brukt og sreken fortatte litt utenfor øye og ende i en liten vipp, mye macara.
Fylige lepper patriotisk rød eller farger med orange undertoner.

På 50-tallet Fornyelser, tilbakeblikk og variasjon summerer denne klesstilen. Dior lanserte et flertal av former alt fra A-H og tulipan. Men  det viktigste var den stilen som ble introdiserte som NewLook,
Opne skuldre,markert overdel,pupper,fyldige hofter og en smal midje. Kjolene sluttet nedenfor knærne. Ofte var rund klipt eller trange og smale nederst .Den store vidden ble holdt ut av av flere lag med tyll eller sterke underkjørt. Jensen og unisxs plagg kom for fult .Jeansen var høy i livet. Kapribukser,ballerinaskor,blomster,prikker bummulsklær hørte med.
Sminken øyesyggen var minimal i lyse natulige farger. Eyliner var markert og bestemt og formet som katteøyne. Mascara var jentenes beste tilbehøt og vi må ikke glemme løsvippende. Rougen var rosa aktige og leppene var som oftes matte men kunne også være glansfylte . Fargen var knall rød.


Louise Brooks 20-tallet


Greta Garbo 30-tallet


Betty Grable 40-talletMarilyn Monroe 50-tallet


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar